VR:n korjaus

Allekirjoittanut sai seuraavanlaisen korjauksen koskien blogikirjoitustaan Venaa rauhassa:
’Venaa rauhassa’ -otsikoidussa blogissa kerrotaan VR:n ehdottaneen junaliikenteen karsintaa pääkaupunkiseudulla. Tieto on virheellinen, VR ei ole näin esittänyt. Rataverkon omistaja Liikennevirasto esitti liikenteen karsintaa osana talviliikenteen kehittämistä. ”
Pahoittelen virhettä. Kiihtymykseni liki neljä tuntia kestäneen Tampere – Helsinki -matkan jälkeen oli sitä luokkaa, että haksahdin toimittajan noloimpaan virheeseen: hutkimiseen hurmoksen vallassa ilman riittävää tutkimista. Kiitokset VR:lle asiallisesta ja hyvin perustellusta palautteesta. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että palvelunne eivät ole parantuneet samaa tahtia kuin lippujenne hinnat ovat nousseet.
Syyttävä sormeni ei kuitenkaan osoita enää vain ja ainoastaan VR:ää vaan myös Liikennevirastoa. Viraston pääkaupunkiseudun liikennettä koskeva karsimisidea ei ole mielestäni tässä tilanteessa hyvä. Kaikkien pitäisi pysähtyä nyt miettimään useita vuosia jatkunutta myöhästelyrumbaa: poliitikkojen, VR:n ja Liikenneviraston. Oli vika sitten junissa tai raiteissa, nämä samat ongelmat eivät voi toistua vuodesta toiseen.