JOULUN HUIPPUTARJOUS

Avaa pelitili ja saat seuraavat huippuedut:

  • 600€ edestä bonuksia
  • 250 ilmaiskierrosta

Lunasta tarjous näin:

1. Avaa pelitili TÄSTÄ.
2.
 Tee talletus ja lunasta ensimmäinen bonus
3. Voita ja nauti!

Vanha mutta vähemmän viisas

Viimeaikaiset tutkimukset todistavat sen, mikä monilla työpaikoilla on tiedetty valitettavan pitkään. Suomalainen työelämä on rööristä. Ihmiset eivät viihdy töissä ja haluavat sieltä nuorena pois. Raha ja asema eivät enää houkuta nuoria aikuisia. He haluavat vain löytää kivan työpaikan, joka istuu osaksi elämää eikä hallitse sitä täysin.

Työelämässä koettuun pahoinvointiin on useita syitä. Yksi -ja ehkä kaikkein merkittävin- on huono johtaminen. Suomessa vieroksutaan edelleen korkeakouluista valmistuvia johtamisen ammattilaisia. Johtamista opiskelleet lytätään nopeasti työelämässä tokaisemalla, että ei täällä papereilla pärjätä.

Toivon usein, että niillä papereilla olisi enemmän merkitystä.

Monissa organisaatioissa  johtopaikat menevät edelleen niille, jotka ovat kitkuttaneet firmassa vuosikymmenet. Iän ja urautumisen oletetaan tuovan ihmiselle automaattisesti johtamisessa tarvittavaa ammattitaitoa. Tämä on johtanut siihen, että esimiesasemassa terrorisoi liian monta vallastaan sokeutunutta änkyrää, joille työpaikka on leikkikenttä, jolla pönkitetään omaa egoa. Jos joku sukaltaa mainita sanat sosiaalinen älykkyys, empaattisuus ja konfliktinhallintataidot, alkaa jyräpomo meuhkata. Onhan hänellä jumalauta soikoon kolmenkymmenen vuoden työkokemus alalta ja tästä kyseisestä firmasta.

En ymmärrä, miksi vanhoja ja kokeneita ihmmisiä pitäisi kunnioittaa automaattisesti heidän ikänsä ja kokemuksensa takia. Jos ihminen on ollut kusipää koko ikänsä, on hän todennäköisesti kusipää kuusikymppisenäkin. Samoihin tehtäviin jämähtäminen johtaa helposti siihen, ettei änkyrän tarvitse koskaan astua oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Hän saa heitellä hiekkaa ja viskoa tavaroita leikkinurkassaan miten lystää.  Lopulta hän saa jäädä rauhassa sottaamaan nurkkaansa, koska kukaan itseään kunnioittava ihminen ei jää sietämään mokomaa käytöstä. Näin jäykistä ja kulmikkaista sosiopaateista taiotaan vanhoja ja kokeneita mestareita, jotka ansaitsevat johtavan aseman ihan vain ikänsä takia.

Jos koulunpenkillä johtamista opiskelleilta vaaditaan käsien likaamista oikeissa hommissa, tulisi käytännön töitä tekeviltä vaatia kouluttautumista. Monille viisi-kuusikymppisille tekisi hyvää avata pari johtamisen perusopusta. Management by perkele kun ei nykynuoriin enää uppoa. Kiristäminen, huutaminen ja pelottelu saavat nuoret työntekijät haistattamaan pitkät firmalle. Tämä on terve ilmiö, ja saa toivon mukaan yritykset ja organisaatiot havahtumaan siihen, että jotain on tehtävä ja pian. Suurten ikäluokkien eläkkeitä ja hoitkustannuksia ei makseta, jos nuoret ahdistuvat ja leipiintyvät työelämässä ennen kuin heidän uransa on ehtinyt kunnolla alkaa.

Toisaalta jäärien päitä ei helpolla käännetä. Tosijäärä ei näe itsessään mitään vikaa. Vika on nuorissa, jotka ovat vetelää ja mukavuudenhaluista pullamössöä. Sen kunniaksi kippistellään ja todetaan, että näin on meidän virmassa asiat hoidettu ja tullaan aina hoitamaan. Yritti tänne kerran joku maisterisjuippi tulla, mutta me savustettiin se pihalle parissa kuukaudessa. Muahhahhhaaah!

Ja niin maailma jatkaa kiertoliikettään.

OTA TÄSTÄ 600€ edestä bonuksia
Ota tästä 600€ edestä bonuksia