JOULUN HUIPPUTARJOUS

Avaa pelitili ja saat seuraavat huippuedut:

  • 600€ edestä bonuksia
  • 250 ilmaiskierrosta

Lunasta tarjous näin:

1. Avaa pelitili TÄSTÄ.
2.
 Tee talletus ja lunasta ensimmäinen bonus
3. Voita ja nauti!

Tule takaisin, luokkayhteiskunta!

Välillä kaipaan luokkayhteiskuntaa. En ikävöi lauantaita, jotka olivat työpäiviä, lyhyitä äitiyslomia, epätasa-arvoista koulutusta ja tuberkuloosia. Minä kaipaan käytöstapoja ja hienotunteisuutta, jotka tuntuvat kadonneen yhteiskunnastamme tasa-arvoistumisen myötä.

Ihmiset eivät voineet ennen huudella toisillee mitä sattuu keskellä katua, koska kaikki pelkäsivät maineensa menettämistä ja Jumalaa. Naiset saivat kulkea rauhassa ilman huorittelua ja miehet pokkasivat hattu kädessä. Ihmiset avasivat toisilleen ovia, kunnioittivat työkokemusta ja koulutusta ja halusivat käyttäytyä hyvin. Tavallinen työläinenkin tunsi kohoavansa hieman korkeammalle, kun hän opetteli puhumaan sievästi, kumarsi ja niiasi. Paremmissa piireissä käytöstapoja tankattiin yhtä ahkerasti kuin yhteiskuntaoppia ja algebraa. Toisten huomioiminen ja kauniit maneerit olivat yhtä olennainen osa porvariselämää kuin tärkätty kaulus.

Käytöstapojen rappeutuminen alkoi samoihin aikoihin, kun keskiolut vapautui ja mukavat, mutta mauttomat joustokankaista valmistetut vaatteet tulivat muotiin. Yht´äkkiä niin herrat kuin narrit istuskelivat yhdessä keskellä päivää kaljalla, eikä kenenkään tarvinnut pitää hattua päässä. Vieraisiin pöytiin huutelu oli sorron ikeestä vapautuneen alaluokan oikeus. Ketään ei tarvinnut enää kunnioittaa, koska kaikki saivat kaikkea. Hienostoperheiden vesat taas keksivät, että teitittely ja hansikkaiden käyttäminen on ihan mälsää. Ullanlinnasta paettiin tukka hulmuten kommunistikokouksiin ja leikittiin ihan oikeaa töitä tekevää kansalaista. Oli se jännää. Räkäistiin esi-isien muotokuvien päälle ja alettiin puhua kaikista vain sä- tai se-pronomineilla.

Nykyään äärimmäinen rivous ja omatunnon puute tuntuu olevan yksilöllisyyden ja erottumisen huipentuma. Julkkiset esittelevät kaikkia mahdollisia elimiään lehtien sivuilla ja julkkiksiksi haluavat julkisilla paikoilla. Mitä enemmän ihminen oksentaa ja ulostaa kännissä räkä poskella, sitä hauskempi ja hulvattomampi tyyppi hän on.

Emme enää keskustele, vaan solvaamme ja huudamme toistemme päälle. Meidän tuntuu olevan mahdotonta ymmärtää, että ihmiset voivat olla täysin asiallisesti eri mieltä asioista ja vaihtaa keskenään näkemyksiä sopuisasti. Keskustelu on joko apinamaista oman lauman tsemppaamista tai alatyylistä panettelua ja solvaamista. Ja auta armias, jos joku yrittää kajota siivottomiin keskustelupalstoihin tai kakaroiden kiroiluun. Tällöin alkaa parku ja poru sananvapaudesta. Kaikilla on oikeus huutaa hävyttömyyksiä kurkku suorana piittaamatta muista ihmisistä ja elämän monimuotoisuudesta. Yksilönvapaus ja mauttomuus on tärkeämpää kuin harkitsevaisuus ja muiden huomioiminen.

Mitä tässä tilanteessa sitten voi tehdä? Luulen, että monelle muulle käy kuten minulle. Kun aikansa kuuntelee ja katselee kiroilua, räkimistä ja solvaamista, muuttuu kovaksi käppyräksi, joka ei enää jaksa välittää ja olla pehmeä, koska pelkää saavansa vain märkää rättiä kasvoilleen. Tämä on kuitenkin äärimmäisen huono selviytymisstrategia. Kaikkien, jotka kaipaavat kauniita käytöstapoja ja häveliäisyyttä, pitäisi jaksa kiiittää ja niiata, vaikka kukaan ei tuntuisi välittävän siitä. Kylmyys ja paatuminen on pahinta, mitä ihminen voi tehdä. Silloin maailma suistuu täydelliseen anarkiaan, eikä kukaan yritä vaalia kauneutta.

OTA TÄSTÄ 600€ edestä bonuksia
Ota tästä 600€ edestä bonuksia