JOULUN HUIPPUTARJOUS

Avaa pelitili ja saat seuraavat huippuedut:

  • 600€ edestä bonuksia
  • 250 ilmaiskierrosta

Lunasta tarjous näin:

1. Avaa pelitili TÄSTÄ.
2.
 Tee talletus ja lunasta ensimmäinen bonus
3. Voita ja nauti!

Totuuden puhumisen vaikeus

Suomalaista politiikkaa myllyttäneen vaalirahakohun suurin anti ei ole se, että kansalle olisi yht´äkkiä paljastunut, millaisilla rahasummilla politiikassa tehdään kaverinkauppaa. Vyyhdin tärkein anti on se, että sekoilu on osoittanut, miten vaikeaa rehellisyys, suoraselkäisyys ja maalaisjärjen käyttö ovat poliitikoille. Tämä on erityisen pelottavaa siksi, että nämä ihmiset päättävät kaikkien meidän elämään vaikuttavista asioista. Kuinka moni antaisi sellaisen kirurgin leikata itsensä,  joka ei muista pestä käsiään ennen leikkausta, ja jonka mielestä moisen pikkuhomman unohtamisesta ei tarvitse olla moksiskaan.

Matti Vanhasta on soimattu hänen huonoista sosiaalisista taidoistaan ja onnettomasta viestinnästään. Alan olla entistä vakuuttuneempi siitä, että tankeroenglantia puhuva takakireä höppänä on huolella suunniteltu hahmo, jonka alle Vanhasen on helppo verhota häikäilemättömyytensä. Aikuisten oikeasti: miten uskottavaa on, että pääministeri kerta toisensa jälkeen unohtaa tarkistaa jääviytensä milloin missäkin asiassa? Jos kyseessä olisi fiksu virheistään oppiva ihminen, hän olisi puhdistanut pöydän kerralla, myöntänyt kaikki mätämokansa, pyytänyt anteeksi ja poistunut takavasemmalle. Sen sijaan Vanhanen kitkutti vallan kahvassa tarpeettoman pitkään ja vetosi ajattelemattomuutensa ja muistinsa pätkimiseen aina, kun ilmi tuli uusia sidoksia, tapaamisia, rahavirtoja ja sopimuksia. Jos kyse olisi draamasta, tällainen hahmo olisi näytelmän paha liero, jonka toimintaa ohjailevat motiivit ovat ahneus, tunnekylmyys ja kierous.

Ajattelemattomien unohtelijoiden klubiin liittyi myös Paula Lehtomäki. Hän ei aikaisemmin tullut ajatelleeksi, että hänen perheensä 290 000 euron omistus Talvivaaran osakkeisiin kannattaisi mainita -etenkin kun hän itse on ympäristöministeri ja Talvivaaran kaivostoiminta on paljolti valtion tuista riippuvainen. Kaikkein hulluinta jutussa on se, että Lehtomäki ei osannut määritellä Helsingin Sanomille tarkasti, koska perhe on hankkinut osakkeet. Hänen käsityksensä mukaan kaupat on tehty tänä vuonna. Kuinka moni suomalainen perhe voi hankkia lähes kolmannesmiljoonalla osakkeita olematta kartalla siitä, koska kaupat on tehty?

Tätä sekoilua vasten tavallisen kansalaisen oikeudet alkavat tuntua pirun rajoitetuilta. Varsin moni meistä työskentelee organisaatiossa, jonka työsopimuksessa rajoitetaan työntekijän oikeuksia tehdä esimerkiksi sivutöitä. Hallituspaikka tai merkittävä omistusosuus toisessa yrityksessä merkitsee usein selvityksen tekoa päätyönantajalle. Työttömänä et saa periaatteessa edes matkustaa ulkomaille, ja täysin persaukisen on oltava tarkka, keneltä lainaa rahaa -sadan euron satunnainen köyhäinavustus tiliotteessa kun leikkaa saman tien valtion jakamia tukipennejä.

Niin kauan, kun poliittisen järjestelmän kärkipaikoilta löytyy näitä käveleviä katastrofeja, ei kansalaisilla ole velvollisuutta sen suurempaan nuhteettomuuteen. On irvokasta ja raivostuttavaa, että kaikkein pienituloisimmat ihmiset joutuvat raportoimaan elämänsä valtiolle yksityiskohtaisesti intimiteettisuojasta välittämättä. Omasta tuttavapiiristäni löytyy esimerkkejä tapauksista, joissa sosiaalitoimiston virkailija on vinoillut pienituloiselle perheenäidille siitä, että tämä on kehdannut tehdä ruokaostoksensa Stockmannilla. Työttömän taas on kirjallisesti todistettava olleensa työtön joka ikisenä kuukauden päivänä saadakseen työttömyyskorvausta.

Pitäisikö meidänkin alkaa noudattaa poliitikoilta oppimaaamme mantraa ”en tullut ajatelleeksi”. Töitä voi tehdä samanaikaisesti pariin samasta asiakaskunnasta kilpailevaan ohjelmistofirmaan ja pyörittää siinä sivussa itse kolmatta saman alan yritystä. Rahat pahan päivän varalle kannattaa jemmata tyynyn alle, jotta tilin saldo näyttää nollaa, kun tarvitset toimeentulotukea. Kun seinät alkavat kaatua päälle, voit aina paeta tilannetta jalkakivun varjolla ja syyttää työnantajia, sossua ja kelaa ajojahdista.

Tätä kannattaa miettiä etenkin ensi talvena, kun eduskuntaan hinkuvat painostavat meitä taas äänestämään. On kansalaisvelvollisuus äänestää ja jaadi jaa. Minä en ole enää varma, haluanko käyttää kansalaisoikeuttani, jolla koen saavani vuosi vuodelta vähemmän, mutta jolla mahdollistetaan korkean tason vapaamatkustajien kikkailu.

OTA TÄSTÄ 600€ edestä bonuksia
Ota tästä 600€ edestä bonuksia