JOULUN HUIPPUTARJOUS

Avaa pelitili ja saat seuraavat huippuedut:

  • 600€ edestä bonuksia
  • 250 ilmaiskierrosta

Lunasta tarjous näin:

1. Avaa pelitili TÄSTÄ.
2.
 Tee talletus ja lunasta ensimmäinen bonus
3. Voita ja nauti!

Mediapeliä

Toimittajien tulee puhua totta. Toimittajien tulee kirjoittaa kantaaottavia, mielenkiintoisia, viihdyttäviä ja tarinallisia artikkeleita, jotka saavat lukijat katsomaan jotakin asiaa tai ilmiötä uudella tavalla. Samalla toimittajien on selätettävä deadlinet, jotka eivät ole tästä maailmasta, käytävä dialogia yleisön kanssa, oltava käveleviä sivistyssanakirjoja ja Trivial Pursuitin vastauskorttipakkoja ja myytävä tuotettaan. Käytännössä tämä tarkoittaa usein sitä, että toimittajalle annetaan tunti aikaa ”keksiä joku juttu”, jonka pitäisi täyttää kaikki yllä luetellut kriteerit. Vielä parempaa, jos juttuun saa ympättyä mukaan maininnan yhteistyökumppanin tai mainostajan tuotteesta tai tapahtumasta. Näissä olosuhteissa syntyy usein kaikin tavoin keskinkertaisia juttuja. Niiden lukeminen ei ole miellyttävää -jos nyt joku jaksaa kahlata jaarittelun loppuun saakka.

Radiokanava Suomi Popin pikkutuhmaa aamujuontajaa Jaajo Linnonmaata syytettiin taannoin siitä, etteivät miehen mehevät jutut taida pitää täysin paikkaansa. Joku neropatti oli ynnäillyt, ettei Jaajo olisi koskaan selvinpäin eikä ehtisi käydä töissä, jos hän olisi niin usein kännissä, putkassa tai tyttöystävänsä lumihankeen lemppaamana kuin juontajan jutut antavat ymmärtää. Siitäkös mediakriitikot  riemastuivat. Missä on toimittajien etiikka? Kenellä on oikeus kutsua itseään toimittajaksi? Onko sillä Linnonmaalla edes minkäänlaista koulutusta, taitaa olla näitä pilipaliopistolaisia.

Radiojuontajan messevää läpänheittoa taivastelevilta mestaritoimittajilta unohtui se, että ilman Jaajon kaltaisia tarinoitsijoita kanavatarjonta olisi pelkkää merisäätä ja kansanradiota. Voi jeesus maaria sentään. Mitä se toimittajagurujen peräänkuuluttama tarinallisuus on ellei tätä. Miksi yleisöä ei saisi viihdyttää ja rohkaista puhumaan venytämällä kalan mittaa parin kämmenen leveyden verran. Kuka oikeasti jaksaa lukea oikeamielisen nobodysirkan väkisin vääntämää draamaa biojätteiden lajittelusta.

Suomalaiset toimittajat ovat nynnyjä, ja hyväntahtoinenkin viihde on kirosana. Draamallisuuden ja dialogin huipentumana pidetään artikkelia, joka alkaa toimittajan havaittua, että tyhjistä shampoopulloista kertyy hurjasti muovijätettä. Alkaa huima trilleri, jonka aikana toimittaja haastattelee eri asiantuntijoita muovijätteen määrästä, muovin valmistuksessa käytetyistä ympäristömyrkyistä ja ekokauppojen täyttöpulloista. Tarina huipentuu siihen, kun toimittajan perheessä siirrytään säästö- ja täyttöpulloihin ja maailma pelastuu. Jutun lopussa lukijaa kehotetaan dialogiin pyytämällä heidän omia kokemuksiaan arkijätteestä ja ekologisista pakkausvaihtoehdoista.

Toimittajakunnan keskuudessa vallitsee ajatus, jonka mukaan vain vedenpitävät ja kurkkua kuivaavat faktat voivat herättää yhteiskunnallista keskustelua. Huvittavaa on se, että suurimmat loiskeet politiikan ankkalammikossa ovat aiheuttaneet viime vuosina halveksitut Hymy ja 7 Päivää. Ilman kyseisiä lehtiä vallanpitäjiemme joukossa hääräilisi vieläkin muuan teinityttöjä ja huonoja eroottisia tanssijoita tiiraileva setämies, jonka mielenkiinto on jo aikaa sitten suuntautunut ihan muualle kuin yhteiskunnallisiin asioihin.

7 päivää uutisoi tuoreessa numerossaan BB-Hennan ja Antin avioerosta. Juttu on hykerryttävä, vaikka kaava on päivänselvä. Henna ja Antti eroavat ja palaavat yhteen sitä tahtia kun heidän kukkaronsa ohenee ja Seiskan juttupalkkiot tulevat tarpeeseen. Hennan ja Antin soidintanssin seuraaminen on yhtä hyödyllistä tai hyödytöntä kuin X-Boxin pelaaminen, juoruilu tai alennusmyynneissä pyöriminen. Mutta on se pirun paljon hauskempaa ja mielenkiintoisempaa kuin sirpojen ja mattien seikkailut kierrätyksen ja biojätteiden ihmeellisessä maailmassa.

Hyvät ihmiset, muistakaa linnoittautua TV:n ääreen elokuun 25. päivä. Silloin alkaa Suomen Big Brotherin kuudes tuotantokausi ja elämässänne on taas känni-itkua, siiderisuudelmia ja bileriitoja. Siis kaikkien inhimillisten tunteiden kirjo!

OTA TÄSTÄ 600€ edestä bonuksia
Ota tästä 600€ edestä bonuksia