JOULUN HUIPPUTARJOUS

Avaa pelitili ja saat seuraavat huippuedut:

  • 600€ edestä bonuksia
  • 250 ilmaiskierrosta

Lunasta tarjous näin:

1. Avaa pelitili TÄSTÄ.
2.
 Tee talletus ja lunasta ensimmäinen bonus
3. Voita ja nauti!

Äly hoi, julkkisvanhemmat!

Supermarjo ja tytöt, Iholla, Rakkaudella katettu, Häät sulhasen tapaan, Satuhäät. Myös kevätkaudella piisaa kotimaista realitya. Tavallisten talliaisten elämää tirkistelevien tv-sarjojen määrä on räjähtänyt viimeisen viiden vuoden sisällä. Vielä 2000-luvun alussa kauhisteltiin Miljonääri Jussi -sarjan eettisyyttä. Onko oikein, että tavalliset ihmiset narutetaan deittiohjelmaan tavoittelemaan valemiljonääriä, joka paljastuukin lopussa tavalliseksi ravintolatyöntekijäksi.

Konsepti tuskin hätkähdyttäisi enää ketään. Eettiset pohdinnat ovat vaienneet, koska haluamme kauhistella, vertailla, paheksua ja nauraa räkäisesti. Olemme todistaneet muutaman vuoden sisällä tosi-tv-häitä, kännäämistä, paneskelua, riitoja, valehtelua ja juonimista. Laihdutamme, menemme naimisiin ja vankilaan koko kansan silmien edessä ja tarjoamme mehukasta materiaalia vauvapalstojen anonyymeille ilkeilijöille. Reality-sarjat ovat myös oiva pätemiskeino itseriittoisille älyköille. On hienoa julistaa kovaan ääneen, että minähän en niitä reality-sarjoja katso, enkä muuten syö eineksiä ja kyllä aina lajittelen jätteet.

Omasta puolestani aikuiset ihmiset saavat tehdä mitä lystäävät, julkisesti tai salassa. Kunhan eivät pahoinpitele, tapa tai raiskaa toisiaan ja pitävät edes joten kuten huolen itsestään. Rajani menee kuitenkin lapsissa. Eräs tosi-tv:n inhorealistisimpia hetkiä oli, kun Iholla-sarjan Maria keskusteli miehensä kanssa tämän syrjähypystä puhelimessa. Kamera kuvasi tilanteen. Samalla pariskunnan pieni lapsi mönki iloisena raskaana olevan äitinsä masun päällä. Kukaan ei pakottanut paria käsittelemään suhdekriisiään julkisesti, vaan he tekivät sen vapaaehtoisesti. Pieni lapsi ei kuitenkaan voi valita, kuvataanko häntä vai ei.

Aikuiset voisivat julkisuushuumassaan miettiä sitä, että videoklipit jäävät nykyään elämään omaa elämäänsä bittiavaruudessa vuosien ajan. Tämä on liiankin helpooa ja herkullista materiaalia kiusaajille. Nettikiusaaminen on nykyään yhtä yleistä kuin nimittely ja töniminen koulun pihalla. Minun nuoruudessani kiusaamisen aiheeksi riitti se, että käytin vääränlaisia verkkareita ja isäni käveli kuulemma tyhmästi. Kuinka pahasti voidaan kiusata lasta, jonka vanhemmat avaavat kaiken makuukammariaan myöten televisiossa tai verkossa?

Kaikki reality-sarjoihin osallistuneet eivät halua julkisuutta. Osa haluaa kokemuksia ja elämyksiä, osa taas jakaa jonkin tärkeän elämänvaiheensa. Oli oma agenda mikä hyvänsä, pitäisi jokaisen vastuullisen aikuisen miettiä, miten minun julkisuuteni voi vaikuttaa lapseni elämään.

OTA TÄSTÄ 600€ edestä bonuksia
Ota tästä 600€ edestä bonuksia